Відмінний шанс утилізувати яблука і перець з помідорами – приготувати кисло-солодку аджику з гострими нотками. Для приготування будинку повинна бути м’ясорубка, адже овочі треба буде максимально подрібнити.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Яблука (кислі) – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 500 кг
- Часник – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гострої аджики з яблуками на зиму. Потрібно помити овочі та яблука. У яблук видалити серцевини з насінням, у перцю прибрати насінні коробки і перегородки. Почистити цибулю. Пропустити всі овочі та яблука через м’ясорубку.
Перелити масу в глибоку товстостінну каструлю, влити рослинне масло. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні після закипання протягом 1 години, періодично перемішуючи.
Почистити часник, також пропустити через м’ясорубку. Додати часникову масу в овочеве пюре в каструлі. Перемішати. Посолити, додати цукровий пісок. Влити оцет, розмішати. Накрити каструлю кришкою і варити аджику ще 1 годину. За цей час продукт загусне, т. к. випарується зайва рідина.
Підготувати вимиті скляні банки та металеві кришки. Кришки прокип’ятити 5 хв., обсушити. Банки простерилізувати в мікрохвильовці. Розлити аджику по банках, закатати або щільно закупорити гвинтовими кришками. Остудити в перевернутому вигляді під пледом і перенести на зберігання в льох або підвал. Вжити заготівлю протягом 9-12 місяців.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з яблуками Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму