Хочу запропонувати чудовий рецепт аджики зі сливами і помідорами. Для аджики зі сливами використовують солодкі і кислі сливи. У цьому рецепті я раджу використовувати сливи солодких сортів.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Слива синя – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 900 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати аджику зі сливами і помідорами просто! Ретельно вимийте помідори, обсушіть їх і наріжте на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжку. Раджу використовувати стиглі м’ясисті помідори.

Ретельно вимийте болгарський і гострий перець. Гострий і болгарський перець очистіть від насіння і серцевини з перегородками. Наріжте на кілька частин.

Ретельно вимийте сливи. Сливи розрізати уздовж і вийміть кісточки. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Кількість гострого перцю і часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Очищені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Потім викладіть масу в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати аджику зі сливами і помідорами. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Влийте необхідну кількість рослинного масла. Зменшіть вогонь і варіть аджику зі сливами і помідорами приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і ретельно перемішайте. Зніміть з вогню ємність і акуратно розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на 12 годин.

Потім переверніть банки з аджикою зі сливами і помідорами і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика без хрону Аджика з болгарським перцем Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з слив Аджика на зиму Грузинська аджика