Любите незвичайні кисло-солодкі пікантні соуси? Зверніть увагу на рецепт аджики з яблуками і перцем. На перший погляд, це непоєднувані смаки. Але варто вам спробувати хоч ложечку, і ви переконаєтесь, що ці смаки надають соусу оригінальність, неповторний смак і незрівнянний аромат.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 70 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з яблуками і перцем? Помідори помити, просушити на кухонному рушнику, порізати на дольки. Моркву помити і очистити від шкірки. Перець помити, просушити, видалити плодоніжку й насіння, нарізати великими шматочками. Часник очистити і дрібно нарізати.

Натерти моркву на крупній тертці.

Помідори подрібнити в пюре за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки.

Болгарський перець також перекрутити в пюре.

Яблука помити, видалити з них серцевину. Їх можна натерти на крупній тертці або подрібнити в комбайні або в м’ясорубці.

Морква, помідори, перець і яблука з’єднати у великій каструлі. Поставити на вогонь і довести до кипіння. У киплячу масу всипати часник, додати сіль, цукор і оцет. Варити аджику до повного розчинення цукру і солі.

В заздалегідь стерилізовані банки розлити готову аджику з яблуками і перцем.

Банки закатати, перевернути, накрити рушником і дати масі повністю охолонути. Зберігати у придатних для цих цілей умовах. Дуже смачне доповнення до страв готово!

Аджика Аджика варена Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Помідори з яблуками на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодка аджика