У винограді присутній море різних смаків і ароматів: солодкий, кислий, іноді терпкий. А ми з вами зараз ускладнимо цей коктейль і додамо туди ще гострий перець. Може здатися, що вийде несмачно, але гострота перцю не перебиває смак винограду, а доповнює його.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Виноград Кишмиш – 300 гр.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Чебрець свіжий – 2 гілки
- Перець чорний горошок – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для приготування гострого маринованого винограду всипати в каструлю мелений чорний перець і сіль. Додати чебрець і шматочок червоного пекучого перцю.
Всипати цукровий пісок.
Додати столовий оцет.
Покласти в каструлю порізані шматочками зубчики часнику, залити водою і встановити на середній вогонь. Після закипання варити ще 1 хв. і прибрати з вогню.
Ретельно помити виноград, знявши ягоди з гілочок. Виноград потрібно вибирати з тих сортів, що не містять кісточок.
Всипати в гарячий маринад виноград, залишити при кімнатной температурі на 12 годин. Далі перекласти виноград в простерилизованную скляну банку. Влити маринад, закрутити банку кришкою і поставити в холодильник ще на 1 добу.
Чим довше виноград буде перебувати в маринаді, тим більше пряним і гострим він буде ставати. Виноград і маринад також злегка змінять свій колір на більш темний.
Приємного апетиту!
Новости