Я дуже люблю домашні перші страви і часто готую у холодну пору року. Сьогодні хочу поділитися своїм фірмовим супом. Гострий харчо з курки відособисто зігріє і наситить вас похмурим зимовим або осіннім днем. Приготуйте такий суп своїм домашнім на обід, і ніхто не залишиться байдужим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 400 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 100 гр.
- Аджика – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 5 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати гострий суп харчо з курки легко! Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими кружечками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і розріжте навпіл. Лавровий лист обдайте окропом.
Куряче м’ясо добре промийте, наріжте на шматочки однакового розміру. При необхідності зніміть шкіру.
Вимите куряче м’ясо викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист, чорний перець горошком, підготовлену моркву і ріпчасту цибулю. Посоліть. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть, подрібніть гострим ножем. Часник складіть у ступку, додайте насіння коріандру, зіру і хмелі-сунелі.
Добре розітріть спеції до однорідної консистенції, щоб вони повністю розкрилися.
До смаженій репчатому луку викладіть необхідну кількість томатної пасти.
Ретельно перемішайте і готуйте близько 5 хвилин на мінімальному вогні.
Зварену курку, а також овочі і спеції вийміть з бульйону.
В курячий бульйон додати засмажку.
Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його під холодною водою кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додайте промитий рис в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин.
Куряче м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте, а потім викладіть в бульйон.
Потім в каструлю відправте чорний мелений перець і розтерті в ступці спеції.
Після чого додайте необхідну кількість аджики.
Зелень кінзи сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і додайте в каструлю. Трохи зелені залиште для прикраси. Доведіть харчо до кипіння і відразу зніміть з вогню. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
Гострий ароматний харчо з курки подавайте на стіл порційно, присипавши зверху кінзою.
Приємного апетиту!
Харчо з курки Харчо з курки з рисом Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником