Грецька кухня багата на смачну домашню випічку. Апетитний пиріг «Равлик» з м’ясною начинкою краще доказ! Смачна хрустке тісто, соковита, апетитна начинка і приголомшливий аромат нікого не залишать байдужими! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 200 гр.
- Курячий фарш – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 8 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Кунжут – 15 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 30 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати грецьку равлика з листкового тіста? Цибулю чистимо від луски і ріжемо тонкими квадратиками.
Додаємо цибулю до курячого фаршу і розмішуємо.
Тепер промиваємо петрушку і дрібно кришимо.
Також додаємо її в фарш, солимо і приправляємо його перцем.
Пласти тіста розрізаємо на 2 частини, розкачуємо кожну тонкий довгий пласт.
В середину кожної смужки викладаємо начинку і звертаємо її в довгастий рулет.
Тепер беремо форму для випікання, викладаємо папір для запікання і змащуємо її рослинним маслом, щоб «равлик» точно не пригоріла.
В центр у вигляді кола викладаємо перший рулет, потім також по колу навколо центрального викладаємо інші рулети.
Верх змащуємо яєчним жовтком і посипаємо кунжутом.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 50 хв.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з листкового тіста