Грецька кухня багата на смачну домашню випічку. Апетитний пиріг «Равлик» з м’ясною начинкою краще доказ! Смачна хрустке тісто, соковита, апетитна начинка і приголомшливий аромат нікого не залишать байдужими! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 200 гр.
  • Курячий фарш – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 8 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Кунжут – 15 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 30 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати грецьку равлика з листкового тіста? Цибулю чистимо від луски і ріжемо тонкими квадратиками.

Додаємо цибулю до курячого фаршу і розмішуємо.

Тепер промиваємо петрушку і дрібно кришимо.

Також додаємо її в фарш, солимо і приправляємо його перцем.


Пласти тіста розрізаємо на 2 частини, розкачуємо кожну тонкий довгий пласт.


В середину кожної смужки викладаємо начинку і звертаємо її в довгастий рулет.

Тепер беремо форму для випікання, викладаємо папір для запікання і змащуємо її рослинним маслом, щоб «равлик» точно не пригоріла.

В центр у вигляді кола викладаємо перший рулет, потім також по колу навколо центрального викладаємо інші рулети.

Верх змащуємо яєчним жовтком і посипаємо кунжутом.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 50 хв.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Равлики з листкового тіста