Рукола – корисна рослина, яка широко використовується в кулінарії. У їжу вживають листя, квітки і насіння. Я пропоную приготувати грецький салат з руколою. Рукола чудово поєднується з різними видами сирів. Салат виходить цікавим і незвичайним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Піта – 200 гр.
  • Рукола – 50 гр.
  • Помідори черрі – 200 гр.
  • Базилік свіжий – 40 гр.
  • Сир Сулугуні – 230 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 1.5 ст. л.
  • Бальзамічний соус – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт грецького салату з руколою простий у приготуванні! Рукколу добре промийте під проточною водою. Дайте обсохнути. Якщо листя руколи великі – порвіть руками.

Базилік промийте під прохолодною водою. Обсушити, наріжте тонкою соломкою. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

Сир сулугуні наріжте на середні за розміром шматочки.

Помідори черрі добре промийте і обсушіть. Наріжте половинками.

В окремій ємності приготуйте заправку. Змішайте оливкова олія, бальзамічний соус, подрібнений часник, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте виделкою або вінчиком.

Візьміть глибоку миску. Викладіть рукколу і нарізані помідори черрі.

Додайте нарізаний базилік, сир сулугуні. Полийте раніше приготовленої заправкою. Ретельно перемішайте двома великими ложками.

Добре розігрійте сковороду, Піту змастіть невеликою кількістю оливкової олії з двох сторін і викладіть на сковороду. Обсмажте по парі хвилин з обох сторін. Остудіть.

Піту розділіть на кілька частин. Викладіть на порційні тарілки, зверху розкладіть готовий грецький салат.

Приємного апетиту!

Грецький салат ПП грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю