Грецький салат з квасолею – одна з найбільш вдалих варіацій популярного страви. Салат багатий вітамінами і корисними речовинами і відмінно підходить в якості закуски, так і в якості самостійно страви на сніданок або легкий вечерю. Обов’язково спробуйте!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квасоля біла – 350 гр.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Оливки – 1 жменя
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати грецький салат з квасолею, з консервованої білої квасолі злити зайву рідину. Висипати квасоля в глибоку миску, додати до неї крупно порізаний помідор.

Цибулю дрібно нарізати, зелень подрібнити, відправити їх до квасолі.

Сир фета і болгарський перець порізати невеликими кубиками.

Оливки нарізати кружечками, відправити до салату. В окремій ємності зробити заправку: змішати оливкову олію, сіль, перець і сік лимона.

В салат вилити підготовлену заправку, все ретельно перемішати. Готовий грецький салат з квасолею можна подавати в салатнику, так і порційно.

Грецький салат Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой ПП грецький салат Правильний грецький салат