Грецький салат прикрасить будь-який святковий стіл. Поєднання свіжих овочів, зелені та оливок можна подати до більшості гарячих страв, також воно відмінно підходить в якості закуски. Мікс із зелені може бути будь-якою, за смаком. Оливкова олія для заправки повинно бути хорошої якості, так як воно задає настрій і дає той самий, середземноморський аромат.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Салатна суміш – 100 гр.
  • Оливки – 50 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати грецький салат з оливками просто! Суміш різних видів зелені промиваємо й обсушуємо. Викладаємо зелень на плоске блюдо або відразу на порційні тарілки. Збризкуємо зелень лимонним соком.

Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб уникнути можливої гіркоти. Нарізаємо невеликими шматочками. Укладаємо шматочки поверх шару зелені.

Помідори промиваємо, обсушуємо. Черрі ріжемо на половинки. Якщо використовуються звичайні помідори, нарізаємо їх великими кубиками. Викладаємо помідори на поверхню салату.

Сир фета нарізаємо кубиками і додаємо їх наступним шаром після помідорів.

Оливки проціджуємо від розсолу і посипаємо ними поверхню салату. Поливаємо салат оливковою олією і присипаємо свіжомеленим чорним перцем. За бажанням можна додатково посолити салат, але не забуваємо, що фета і оливки, і так солоні. Подаємо салат відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.

Приємного апетиту!

Грецький салат ПП грецький салат Правильний грецький салат Салат «Грецький» з оливками