Трохи відступивши від класичного рецепту, зробимо овочевий салат з бринзою. Смак розсільного соленоватого сиру дуже добре гармонує зі свіжими овочами, а пряна заправка, приготовлена своїми руками, доповнить і завершить цей шедевр.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 0.5 головок
  • Сир бринза – 225 гр.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Оливки – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Оцет винний червоний – 60 мл
  • Масло оливкове – 125 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати грецький салат з бринзою та оливками, овочі промийте, перець очистіть від насіння і плодоніжки і наріжте кубиками. Яскраво в салаті буде виглядати 2 різних кольори овочів (наприклад, жовтий і червоний), але це не принципово. Огірки розріжте вздовж на 2 частини, чайною ложкою видаліть насіння і наріжте середніми шматочками.

Черрі розділіть на 2 половини. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями. З’єднайте всі складові в одній ємності.

Часник почистіть і подрібніть і складіть в окремій мисці. Всипте до нього орегано, сіль і перець, додайте гірчицю, олію, оцет і змішайте віночком. Заправте салат і перемішайте інгредієнти.

Бринзу ріжте невеликим кубиком, в оливках вийміть кісточки. Укладіть складові на поверхню салату і акуратно перемішайте. Залиште закуску настоятися 30 хвилин в кімнаті.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з бринзою ПП грецький салат Салат «Грецький» з оливками