Коли хочеться приготувати на звану вечерю всім знайомий і улюблений багатьма грецький салат, нічого не повинно перешкодити здійснитися задуманому. Навіть відсутність маслин, які надають страві характерний смак. Додавши замість них оливки, можна зробити смак салату більш цікавим і незабутнім.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Оливки – 100 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування грецького салату з зеленими оливками. Помідори миємо й нарізаємо часточками.
Червоний лук очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Часник продавлюємо через прес.
З консервованих оливок зливаємо рідину.
В глибоку миску викладаємо помідори, цибулю, часник, оливки, ретельно перемішуємо. В окремій ємності готуємо заправку: змішуємо олію з бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Заправку вливаємо в страва до салату, акуратно розмішуємо. Грецький салат з зеленими оливками можна подавати на стіл! Приємного апетиту!
Грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю Салат «Грецький» з оливками