Коли хочеться приготувати на звану вечерю всім знайомий і улюблений багатьма грецький салат, нічого не повинно перешкодити здійснитися задуманому. Навіть відсутність маслин, які надають страві характерний смак. Додавши замість них оливки, можна зробити смак салату більш цікавим і незабутнім.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Оливки – 100 гр.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування грецького салату з зеленими оливками. Помідори миємо й нарізаємо часточками.

Червоний лук очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Часник продавлюємо через прес.

З консервованих оливок зливаємо рідину.

В глибоку миску викладаємо помідори, цибулю, часник, оливки, ретельно перемішуємо. В окремій ємності готуємо заправку: змішуємо олію з бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Заправку вливаємо в страва до салату, акуратно розмішуємо. Грецький салат з зеленими оливками можна подавати на стіл! Приємного апетиту!

Грецький салат Салат «Грецький» без болгарського перцю Салат «Грецький» з оливками