Грецький салат з шматочками слабосоленого лосося набуває зовсім іншого відтінку. Ніжний смак риби підкреслює соковитість овочів, ароматна оливкова олія відмінно поєднується з кожним з інгредієнтів. Якщо класична варіація грецького салату вже набридла, варто обов’язково спробувати такий рецепт. Додавання риби все змінює.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лосось – 300 гр.
  • Салат Латук – 100 гр.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сир бринза – 100 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати грецький салат з рибою. Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на половинки.

Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками, співмірними з половинками помідорів черрі. Якщо огірки досить зрілі, то краще зрізати шкірку, щоб вона не виділялася жорсткістю на тлі інших овочів.

Перець болгарський промиваємо, обсушуємо. Видаляємо плодоніжки і виймаємо насіння. М’якоть перцю нарізаємо невеликими шматочками.

Скибочки слабосоленого лосося нарізаємо кубиками.

Бринзу злегка обсушуємо від розсолу і нарізаємо невеликими кубиками, близькими за розміром з іншими інгредієнтами.

В глибоку салатницю викладаємо промиті, обсушені і порвані руками на невеликі частини листя салату-латук, половинки чері, шматочки огірків і болгарського перцю. Додаємо маслини, кубики слабосоленого лосося і бринзи. Поливаємо салат оливковою олією холодного віджиму, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Акуратно перемішуємо, щоб не перетиснути шматочки бринзи, і подаємо до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Грецький салат Грецький салат з бринзою Грецький салат з маслинами ПП грецький салат