По цьому рецепту ви зможете приготувати салат максимально близький за своїми смаковими якостями до грецького салату, який подають в ресторанах. Це досить просте і доступне всім блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сир Фетакса – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Маслини – 0.5 склянки
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Орегано – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати грецький салат з фетаксой. Овочі помийте і обсушіть. Огірки розріжте навпіл і потім половинки наріжте скибочками завтовшки 1 сантиметр.

Маслини без кісточок розріжте навпіл.

Перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте кубиками.

Помідори розріжте на часточки.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Сир фетакса наріжте кубиками.

Зберіть всі інгредієнти в глибокій мисці, заправте лимонним соком і оливковою олією, додайте мелений перець і орегано, перемішайте і насолоджуйтеся смаком свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Салат «Грецький» без болгарського перцю