Ідеальним доповненням до перших і других страв у вас будуть грінки з часником у фритюрі. Особливо смачними і поживними вони виходять з бородінського хліба. У цьому рецепті вам ще пропонується до часниковим грінок заздалегідь приготувати часникове масло (за бажанням) часниковий майонез, що додасть грінок насиченість смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Хліб бородинський – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне (для фритюру) – 1 л
  • Гірчиця – 25 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 20 гр.
  • Майонез – 30 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування грінок з часником у фритюрі? Підготуйте всі продукти для грінок у фритюрі.

Заздалегідь (за добу) приготуйте часникове масло. Для цього подрібніть очищений часник і змішайте його з сіллю і рослинним маслом в розрахунку: 5 мл олії і щіпка солі на 1 зубок часнику. Часникове масло має настоятися не менше доби.

До чесночному олії можна додати трохи дрібно нарізаного кропу.

У бородінського хліба видаліть шкірку і наріжте його на поздовжні шматочки однакової форми і товщиною до 2-2,5 см.

У фритюрниці або в каструлі з товстим дном накалите рослинна олія для фритюру. Пам’ятайте, що масла для фритюру має бути в 4 рази більше, ніж основного продукту. Важливо правильно вибрати температуру масла, інакше при низькій температурі грінки сильно просочаться маслом, а при високій швидко згорять.

Скибочки хліба укладіть в жаростійку кошик, опустіть у фритюр і обсмажте до золотистого кольору.

Підсмажені грінки спочатку перекладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло, а потім перекладіть їх в окремий посуд.

Грінки по своєму смаку посоліть, посипте нарізаним кропом, полити часниковим маслом і акуратно перемішайте.

В блендері приготуйте до грінок часниковий майонез із зазначених інгредієнтів в рецепті.

Приготовані у фритюрі грінки з часником укладіть пірамідками на порційні тарілки і подайте до столу з часниковим майонезом.

Приємного апетиту!

Грінки без молока Грінки до пива Грінки з бородінського хліба Грінки з хліба Грінки з часником Грінки з чорного хліба