Ідеальним доповненням до перших і других страв у вас будуть грінки з часником у фритюрі. Особливо смачними і поживними вони виходять з бородінського хліба. У цьому рецепті вам ще пропонується до часниковим грінок заздалегідь приготувати часникове масло (за бажанням) часниковий майонез, що додасть грінок насиченість смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Хліб бородинський – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне (для фритюру) – 1 л
- Гірчиця – 25 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сир Пармезан – 20 гр.
- Майонез – 30 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування грінок з часником у фритюрі? Підготуйте всі продукти для грінок у фритюрі.
Заздалегідь (за добу) приготуйте часникове масло. Для цього подрібніть очищений часник і змішайте його з сіллю і рослинним маслом в розрахунку: 5 мл олії і щіпка солі на 1 зубок часнику. Часникове масло має настоятися не менше доби.
До чесночному олії можна додати трохи дрібно нарізаного кропу.
У бородінського хліба видаліть шкірку і наріжте його на поздовжні шматочки однакової форми і товщиною до 2-2,5 см.
У фритюрниці або в каструлі з товстим дном накалите рослинна олія для фритюру. Пам’ятайте, що масла для фритюру має бути в 4 рази більше, ніж основного продукту. Важливо правильно вибрати температуру масла, інакше при низькій температурі грінки сильно просочаться маслом, а при високій швидко згорять.
Скибочки хліба укладіть в жаростійку кошик, опустіть у фритюр і обсмажте до золотистого кольору.
Підсмажені грінки спочатку перекладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло, а потім перекладіть їх в окремий посуд.
Грінки по своєму смаку посоліть, посипте нарізаним кропом, полити часниковим маслом і акуратно перемішайте.
В блендері приготуйте до грінок часниковий майонез із зазначених інгредієнтів в рецепті.
Приготовані у фритюрі грінки з часником укладіть пірамідками на порційні тарілки і подайте до столу з часниковим майонезом.
Приємного апетиту!
Грінки без молока Грінки до пива Грінки з бородінського хліба Грінки з хліба Грінки з часником Грінки з чорного хліба