Для любителів сиру камамбер, ді і не тільки, пропонується чудова закуска для будь-якого столу – грінки з цим сиром в духовці. Запечений камамбер своїм вершковим смаком ідеально поєднується з хрусткими часниковими грінками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Багет – 1 шт.
  • Сир Камамбер – 250 гр.
  • Розмарин – 2 гілки
  • Масло оливкове – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати грінки з сиром камамбер в духовці. Форму для запікання застелити шматочком паперу для випічки.

Сир вийміть з упаковки і перекладіть у форму.

Потім гострим ножем зробіть кілька неглибоких надрізів на поверхні сиру. Зубки часнику очистіть, наріжте на пластинки і помістіть їх в надрізи.

Наріжте багет на шматочки довільної форми, перекладіть їх до сиру і полийте оливковою олією.

Потім посипте все по своєму смаку сіллю, посипте чорним перцем (можна взяти прованські трави) і додайте гілочки свіжого або сущеного розмарину.

Духовку розігрійте до 180°С. Форму з сиром і грінками помістіть в духовку і запікайте блюдо протягом 15 хвилин. За цей час сир розплавиться і багет придбає золотавий колір.

Страва дістаньте з духовки. Сир надріжте на шматочки, щоб було зручно набирати його хлібом.

Грінки з сиром камамбер готові. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Грінки без молока Грінки з батона Грінки з сиром Грінки з хліба Грінки з часником