Грудинку в цибулинні за 25 хвилин, як дуже смачну домашню закуску, готують і для повсякденного столу, і для святкового. Лушпиння цибулі надає цього делікатесу не тільки красивий бордовий колір, схожий на копченості, але і особливий приємний присмак, та й до того ж вона багата різними мікроелементами. Готується вона гарячим способом дуже швидко, але потрібно час витримки в холодильнику.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Грудинка свиняча – 1.5 кг
  • цибулиння (майка) – 1 пакет
  • Сіль – 150 гр.
  • Вода – 1.2 л
  • Часник – 12 зуб.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика (бутони) – за смаком

Процес приготування:

Цибульне лушпиння трохи промиваємо теплою водою.

Половину її кладемо в каструлю для варива грудинки, тільки беріть каструлю з антипригарним покриттям, так як цибулиння дуже прикрашає посуд.

Шматок свинячої грудинки добре промиваємо, скоблим ножем шкірку і розрізаємо її на поздовжні шматочки. Потім компактно укладаємо грудинку в каструлю поверх лушпиння.

Кладемо до свинини пару лаврових листочків, кілька гвоздик і горошини чорного перцю.

Поверх грудинки насипаємо потрібну кількість крупної солі.

Потім укладаємо в каструлю решту лушпиння цибулі.

Вміст каструлі заливаємо чистою холодною водою і ставимо її на плиту.

Коли вода закипить, варимо грудинку на маленькому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо грудинку в цибульному відварі на 1 добу для настоювання. За цей час сало з м’ясом добре просочаться сіллю і ароматом спецій.

Через добу верхній шар лушпиння знімаємо і викидаємо.

Виймаємо з відвару шматочки грудинки і кладемо на плоску тарілку.

Чистимо і подрібнюємо на часничниці зубки часнику. Лаврові листи розламуємо на маленькі шматочки.

Кожен шматочок вареної грудинки з усіх боків посипаємо подрібненими листям лавра і меленим перцем.

Потім натираємо шматочки грудинки подрібненим часником.

Акуратно загортаємо кожен шматок в папір для випічки або фольгу і покласти грудинку на 8-10 годин в морозильну камеру.

Після закінчення цього часу грудинку в цибулинні, приготовлену за методом «25 хвилин», можна їсти.

Витягнуту з морозилки грудинку витримуємо при кімнатній температурі 15-20 хвилин, потім нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо до столу.

Смачного!

Новости