Грудинку в цибулинні за 25 хвилин, як дуже смачну домашню закуску, готують і для повсякденного столу, і для святкового. Лушпиння цибулі надає цього делікатесу не тільки красивий бордовий колір, схожий на копченості, але і особливий приємний присмак, та й до того ж вона багата різними мікроелементами. Готується вона гарячим способом дуже швидко, але потрібно час витримки в холодильнику.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Грудинка свиняча – 1.5 кг
- цибулиння (майка) – 1 пакет
- Сіль – 150 гр.
- Вода – 1.2 л
- Часник – 12 зуб.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Гвоздика (бутони) – за смаком
Процес приготування:
Цибульне лушпиння трохи промиваємо теплою водою.
Половину її кладемо в каструлю для варива грудинки, тільки беріть каструлю з антипригарним покриттям, так як цибулиння дуже прикрашає посуд.
Шматок свинячої грудинки добре промиваємо, скоблим ножем шкірку і розрізаємо її на поздовжні шматочки. Потім компактно укладаємо грудинку в каструлю поверх лушпиння.
Кладемо до свинини пару лаврових листочків, кілька гвоздик і горошини чорного перцю.
Поверх грудинки насипаємо потрібну кількість крупної солі.
Потім укладаємо в каструлю решту лушпиння цибулі.
Вміст каструлі заливаємо чистою холодною водою і ставимо її на плиту.
Коли вода закипить, варимо грудинку на маленькому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо грудинку в цибульному відварі на 1 добу для настоювання. За цей час сало з м’ясом добре просочаться сіллю і ароматом спецій.
Через добу верхній шар лушпиння знімаємо і викидаємо.
Виймаємо з відвару шматочки грудинки і кладемо на плоску тарілку.
Чистимо і подрібнюємо на часничниці зубки часнику. Лаврові листи розламуємо на маленькі шматочки.
Кожен шматочок вареної грудинки з усіх боків посипаємо подрібненими листям лавра і меленим перцем.
Потім натираємо шматочки грудинки подрібненим часником.
Акуратно загортаємо кожен шматок в папір для випічки або фольгу і покласти грудинку на 8-10 годин в морозильну камеру.
Після закінчення цього часу грудинку в цибулинні, приготовлену за методом «25 хвилин», можна їсти.
Витягнуту з морозилки грудинку витримуємо при кімнатній температурі 15-20 хвилин, потім нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо до столу.
Смачного!