Напевно, багато пробували фірмовий шведський брусничний соус в ресторані ІКЕА. Багатьом він сподобався. Такий соус готується за технологією «сілта», тобто як брусничне варення, тільки з невеликим вмістом цукру і прянощами (корицею, мускатом, вином або коньяком). Соус без спецій заготовляють для десерту. У домашніх умовах такий соус можна заготовити на зиму швидко і просто.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Брусниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування соусу з брусниці як в Ікеа на зиму? Для соусу виберіть якісну брусницю і саме насичено-червоного кольору, так як з незрілої ягоди, соус смачним не вийде. Її очистіть від дрібного сміття і добре промийте.

Перед приготуванням соусу відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів.

Підготовлену брусницю пересипте в каструлю для варіння варення і подрібніть її до стану пюре заглибним блендером або звичайною картопляної толкучка.

Каструлю з подрібненої брусницею поставте на середній вогонь, насипте до неї розраховане кількість цукру і перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.

Поваріть соус протягом 10 хвилин від початку кипіння і на маленькому вогні, при цьому постійно помішуйте його ложкою, щоб не підгорів. До кінця варіння насипте до соусу мелений перець або інші обрані за своїм смаком спеції.

Після закінчення цього часу перелийте соус на сито.

Потім ложкою перетріть його на ситі, для видалення щільних шматочків ягідної шкірки. Цей етап можна пропустити, але без шкірки соус буде більш ніжним.

Потім перелийте соус в ту ж каструлю і поваріть ще раз протягом 10 хвилин на маленькому вогні.

Після другої варіння консистенція соусу буде більш густий, тому до такого соусу інші згущувачі не додаються.

Шведський соус з брусниці, як в ІКЕА готовий. Його гарячим перелийте в суху стерильну баночку, герметично закупорьте прокип’яченої кришкою і після охолодження зберігайте в холодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Новости