Грузді і волнушки можуть гірчити, однак при правильній обробці цього легко можна уникнути. Слідуючи цим рецептом у вас вийде дуже смачні маринованные гриби, які до того ж відмінно зберігаються всю зиму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Грузді – 1 кг
- Волнушки – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Вода – 600 мл
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати грузді мариновані і волнушки в банках легко! Гриби переберіть від сміття, ретельно промийте холодною водою і замочіть на 2 доби, при цьому міняйте воду 2-3 рази в день. Потім відваріть грузді і волнушки в трохи підсоленій воді. Відкиньте їх на друшляк і зачекайте, поки стече вода.
У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, кріп і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння.
Викладіть в маринад гриби, доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого варіть 15-20 хвилин. Потім влийте оцет і варіть ще 15 хвилин.
Банки для заготівлі помийте і стерилізуйте. Розкладіть гриби з сухим банкам, залийте їх маринадом і щільно закрийте кришками. Банки переверніть догори дном і укутайте їх ковдрою до повного охолодження. Зберігайте мариновані гриби в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Вовнянки на зиму Гриби на зиму грузді Мариновані з оцтом грузді Мариновані на зиму Мариновані вовнянки Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти