На сьогоднішній день існує безліч рецептів маринованих грибів на зиму. Не винятком є і грузді. Дані гриби вимагають певної підготовки перед основним етапом їх приготування. Незважаючи на це, грузді мариновані користуються популярністю серед багатьох господинь.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Вода – 500 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Насіння кропу – 0,5 ч. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих груздів на зиму простий у приготуванні! Грузді необхідно ретельно промити під проточною водою. При необхідності можна скористатися щіткою для очищення капелюшків.
Великі гриби розрізаємо на кілька частин. Очищені і порізані грузді відварюємо протягом 30 хвилин. У процесі варіння знімайте образовывающуюся пінку.
Через деякий час зливаємо з каструлі воду, грузді відкидаємо на друшляк і промиваємо під проточною водою. Процес варіння та промивання грибів необхідно повторити ще 2 рази.
Приготуємо маринад. У каструлю набираємо необхідну кількість води, додаємо до неї сіль, цукровий пісок, чорний перець, гвоздику і насіння кропу. Після закипання проварюємо маринад протягом 5 хвилин.
Далі в маринад викладаємо грузді, гриби варимо протягом 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо до вмісту каструлі оцтову есенцію і лавровий лист, перемішуємо.
Так дно стерилізованою банки викладаємо очищений і порізаний зубчик часнику. Далі наповнюємо ємність грибами, їх заливаємо маринадом. В самому кінці вливаємо олію і закорковуємо банку кришкою. Остуджуємо грибну заготівлю, перевернувши банку дном вгору і обгорнувши її теплою ковдрою. Зберігати грузді мариновані рекомендується в прохолодному місці.
грузді Мариновані на зиму готові!
Приємного вам апетиту!
грузді Мариновані з оцтом грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді