Солоні грузді в даний час є особливою делікатесної закускою на будь-якому столі. Це блюдо високо оцінюють чоловіка. У даному рецепті вам пропонується засолити грузді холодним способом, адже саме при цьому способі засолювання гриби зберігають свій аромат і залишаються хрусткими.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Грузді білі – 5 кг
- Сіль – 200 гр.
- Кріп – 3 пучка
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування солоних груздів на зиму в розсолі смачний! Свіжі грузді спочатку на 1 годину замочіть в холодній воді, а потім помийте за допомогою губки, намагаючись ретельно прибрати сміття і бруд, особливо між пластинками. Потім помиті гриби покладіть у велику посуд (пластикове відро) і залийте холодною водою і поставте на них будь-який вантаж. Вимочуйте грузді протягом 2-3 діб, щоб пішла вся гіркота. Воду міняйте кожні 12 годин.
Вимочені грузді ще раз помийте і укладіть в посуд для засолювання. Кладіть їх капелюшками вниз, шарами, пересипаючи кожен шар сіллю з розрахунку 40 г солі на 1 кг груздів. Гриби трохи утрамбуйте і, прикривши плоскою тарілкою, поставте на них будь гніт. Посуд з грибами помістіть на 3 діб у прохолодне місце.
За цей час грузді дадуть багато соку.
Після закінчення цього часу солоні грузді розкладіть в чисті банки. Укладайте також пошарово, поміщаючи між шарами грибів нарізаний кріп, горошки перцю і листочки лавра. Потім приготуйте розсіл для заливки з розрахунку 3 ст. л. солі на 1 літр води. Приготовленим розсолом залийте гриби в банках.
У кожну банку покласти по парасольки кропу. Зверху грузді прикрийте листами смородини.
Банки з солоними груздями закрийте капроновими кришками і поставте їх у будь прохолодне місце. Через 40-42 дні гриби остаточно засолятся, придбають потрібний смак і можна подавати до столу.
Вдалих заготовок!
Білі грузді на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні білі грузді Солоні грузді