Добре просолені промариновані грузді можна з легкістю зберегти під капроновою кришкою. Процес приготування не можна назвати швидким, однак результат повністю виправдовує великі витрати часу і сил. Грузді дуже добре підходять для маринування, вони виходять смачними і ароматними.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі – 6 кг
- Парасольки кропу – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Сіль – 1 ст.
Процес приготування:
Готувати грузді мариновані під капроновою кришкою просто! Грузді почистіть і промийте, після чого замочіть гриби під гнітом на три доби. Двічі в добу змініть воду, позбавтеся від гіркоти.
Коли з грибів піде гіркоту, пора приступати до засолюванні.
У відро або таз складіть гриби капелюшками вниз. Викладіть так перший шар.
Пересипте ряд грибів сіллю, потім викладіть ще шар грибів. Так пересипте всі гриби сіллю повністю.
Підберіть тарілку за розміром, щоб прикрити гриби в тазику. Зверху поставте гніт і приберіть таз з грибами на двоє діб в холодне місце – льох або холодильник.
Через певний час перевірте гриби – розсіл буде темний, а самі гриби будуть світлими.
Третину грибів перекладіть в літрову банку. Додайте шість горошин перцю, потім покладіть пару парасольок кропу і один лавровий лист. Додайте в банку ще грибів.
Після того як ви додасте ще третину грибів, вкладіть в банку кілька горошин перцю, лавровий лист і кілька кроповий парасольок.
Гриби доберіть майже до самого верху і додайте ще спецій.
Залийте гриби розсолом з розрахунку три столові ложки солі на літр води.
Верх банки накрийте промитими смородиновыми листям – щоб гриби не вийшли з розсолу.
накрийте Банку чисто вимитої сухий капроновою кришкою. Залиште їх в холодному місці приблизно на 30-40 днів.
Готові грузді подавати до столу можна вже через місяць після заготівлі. Грибочки виходять хрусткими і смачними, підходять до будь-яких гарячих страв.
Білі грузді на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді Мариновані гриби на зиму