Любителі грибів точно оцінять рецепт маринованих груздів швидкого приготування. Гриби, приготовлені з нього, виходять такими ніжними, соковитими і ароматними, що від них просто неможливо відірватися. Крім того, їх приємно не тільки є, але і пригощати ними дорогих гостей.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді жовті – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Листя дуба – 1 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати грузді мариновані швидкого приготування? Грузді перебрати. Замочити гриби в холодній воду, ретельно промити їх від забруднень.
Великі грузді розрізати на кілька частин.
у великій каструлі Закип’ятити воду. Додати сіль. У підсолену воду відправити гриби.
В каструлю, додати лавровий лист, перець чорний горошком, лист зуба і парасольки кропу. Варити грузді на повільному вогні, періодично знімаючи піну, близько 20 хвилин.
З готових грибів злити воду, але не виливати воду, так як вона згодиться для маринаду.
Банки і кришки для консервації груздів стерилізувати.
Щільно розкласти в банки гриби, залити їх маринадом.
Закрити банки кришками. Дати груздям повністю охолонути. На зберігання переставити грузді мариновані швидкого приготування в холодильник, підвал або інше прохолодне приміщення. Приємного апетиту!
Грузді без стерилізації на зиму Грузді гарячим способом на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму