Маринувати грузді в скляних банках досить просто. Потрібно лише ретельно обробити сирі гриби, потім відварити їх і змішати з маринадом. Від того, наскільки точно дотримані пропорції солі і кислоти, залежить підсумкова щільність грибів. Якщо все зроблено правильно, грузді порадують вас хрустку текстуру та пікантним смаком.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Грузді – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Вода (для маринаду) – 1 л
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати грузді мариновані в скляних банках? Грузді перебираємо від випадкового сміття, ножем зачищаємо від поверхневих забруднень. Потім миємо гриби в проточній воді до ідеальної чистоти. Якщо плодові тіла занадто великі, то розрізаємо їх на частини поменше. Складаємо чисті грузді в каструлю і заливаємо водою. Ставимо ємність на плиту і доводимо воду з грибами до кипіння. Варимо грузді протягом тридцяти хвилин, періодично знімаючи пінку з поверхні. Відварені грузді відкидаємо на друшляк і промиваємо водою.
Для приготування маринаду вказану кількість води вливаємо в каструлю. Додаємо сіль, цукровий пісок, горошини чорного перцю і лаврове листя. Занурюємо в рідину відварені грузді і ставимо каструлю на плиту. З моменту закипання проварюємо гриби в маринаді п’ятнадцять хвилин.
Банки і кришку попередньо потрібно промити содовим розчином і простерилізувати будь-яким звичним методом. В підготовлену тару викладаємо гриби разом з маринадом і вливаємо зверху оцет. Відразу закатуємо кришкою.
Закатку перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні даємо консервації повільно охолонути, щоб пройти додаткову стерилізацію. Після охолодження прибираємо грузді на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Грузді без стерилізації на зиму Грузді гарячим способом на зиму грузді Мариновані на зиму Мариновані гриби на зиму