Пропонуємо вам рецепт смачних хрустких маринованих білих груздів. У процесі приготування маринаду ми будемо використовувати різноманітні спеції: такі як аніс, гвоздика, чорний перець – вони додадуть грибів пряний аромат, невелика кількість лимонної кислоти додасть грибів приємну кислинку. Гриби, закочені за нашим рецептом, чудово зберігаються протягом декількох місяців. Для подавання маринованих груздів на стіл необхідно лише відкрити баночку, додати трохи цибулі і заправити їх рослинною олією.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 – 8 шт.
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Гвоздика – 2 – 4 бутона
- Бадьян – 2 – 4 зірки
- Лимонна кислота – 3 г.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати грузді мариновані з лимонною кислотою просто! Білі грузді рекомендується маринувати не пізніше 24 годин після їх збору. Чистимо їх від моху і голок і кілька раз промиваємо під проточною прохолодною водою. Нарізаємо їх великими кубиками і закидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після закипання знімаємо піну, яка утворилася і проварюємо на середньому вогні 8-10 хвилин.
В чисту каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і цукор, спеції, перемішуємо і кип’ятити 2 хвилини, потім додаємо оцет і знімаємо з вогню.
Відварені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.
Готові відварені гриби викладаємо в попередньо простерилізовані банки, додаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячим маринадом. Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном. Залишаємо банки з грибами до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані білі грузді Мариновані гриби на зиму