грузді Мариновані з оцтом гарячим способом – завжди бажана закуска на столі. І в сімейному колі вони улюблені, і в складі святкового меню доречні. Щоб грибочки вийшли хрусткими і щільними, потрібно правильно їх підготувати і замаринувати. Всі подробиці процесу, а також точні пропорції продуктів – нижче в даному рецепті.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Грузді – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 7 головок
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода (для маринаду) – 1,5 л.
  • Перець запашний мелений – 1,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 10 ч. л.
  • Сіль – 10 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт маринованих груздів з оцтом гарячим способом гранично простий! Грузді зачищаємо від забруднень на поверхні. Якщо є ділянки з дефектами, їх вирізаємо. Підготовлені гриби ретельно промиваємо у великій кількості води, щоб добитися ідеальної чистоти. Складаємо грузді у велику каструлю і заливаємо довільною кількістю води (гриби повинні бути покриті). Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо грузді протягом тридцяти хвилин, періодично знімаючи піну. Після відварювання відкидаємо їх на друшляк.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

Готуємо маринад. Для цього воду в зазначеній кількості вливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукровий пісок, лавровий лист, мелену корицю і горошини запашного перцю. Всипаємо півкільця цибулі. Доводимо маринад до кипіння.

У киплячий маринад занурюємо відварні грузді, перемішуємо і варимо десять хвилин при низькій температурі. Наприкінці варіння вливаємо оцет, вмішуємо його в загальну масу і вимикаємо плиту.

Банки і кришки моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким способом, який вам зручний. У підготовлені банки розкладаємо гарячі грузді і заливаємо маринадом.

Закручуємо кришками і перевертаємо банки догори дном. Закутуємо закачування теплою ковдрою для повільного охолодження – так гриби додаткове простерилизуются. Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Грузді без стерилізації на зиму грузді Мариновані з оцтом грузді Мариновані на зиму Грузді на зиму Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти