Аджика – досить гостра і пряна приправа, яку найчастіше готують з м’ясистих помідорів. Сьогодні я пропоную приготувати грузинську аджику з слив, яка відмінно підійде до м’ясних страв і додасть пікантну нотку страви.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Слива синя – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 100 гр.
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати грузинську аджику з слив. Ретельно вимийте сливи і гострий перець. Сливи розрізати уздовж і вийміть кісточки. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гострий перець очистіть від насіння і серцевини з перегородками. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Очищені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Потім викладіть масу в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі та томатного соусу. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть аджику з злив приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Зніміть з вогню ємність і акуратно розкладіть гарячу аджику з злив по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження на 12 годин.
Потім переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання. Грузинську аджику з злив подавайте на стіл до улюблених страв. Якщо сумніваєтеся в збереженні такої аджики у кожну банку влийте трохи столового оцту.
Приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з томатною пастою Аджика на зиму Сливи на зиму