Ще в радянські часи гуляш прийшов до нас з Угорщини, він підкорив господинь своєю простотою і доступністю інгредієнтів. Гуляш являє собою ніжне, добре тушковане м’ясо з овочами в густий ароматною підливці, до такої страви можна подавати абсолютно будь-який гарнір по своєму смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 60 гр.
- Свинина – 600 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Паприка – 5 ст. л.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Яйце – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Кмин – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гуляшу по-угорськи з свинини? Сало наріжте невеликими шматочками і викладіть його на розпечену сковорідку або казан. Смажте сало, поки не выплавится весь жир.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. З сковороди приберіть залишки сала і викладіть в неї цибулю, смажте до золотистого кольору.
М’ясо помийте і наріжте кубиками. Викладіть м’ясо в сковороду поверх цибулі, смажте разом 10-15 хвилин, потім додайте паприку і влийте воду.
Картопля очистіть і наріжте кубиками. Перець також наріжте кубиками. Додайте картоплю і перець до м’яса і при необхідності долийте воду.
Змішайте борошно з половиною яйця, замісіть тісто. Отщипывайте від тесту невеликі шматочки і катайте з них кружечки.
Коли картопля буде майже готовий, додати в гуляш нарізаний помідор і борошняні кульки. Як тільки борошняні кульки спливуть, додайте кмин, часник і дайте страві настоятися під кришкою 10 хвилин. Потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гуляш Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш зі свинини класичний Гуляш класичний