Ще в радянські часи гуляш прийшов до нас з Угорщини, він підкорив господинь своєю простотою і доступністю інгредієнтів. Гуляш являє собою ніжне, добре тушковане м’ясо з овочами в густий ароматною підливці, до такої страви можна подавати абсолютно будь-який гарнір по своєму смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 60 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Паприка – 5 ст. л.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Яйце – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Кмин – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гуляшу по-угорськи з свинини? Сало наріжте невеликими шматочками і викладіть його на розпечену сковорідку або казан. Смажте сало, поки не выплавится весь жир.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. З сковороди приберіть залишки сала і викладіть в неї цибулю, смажте до золотистого кольору.

М’ясо помийте і наріжте кубиками. Викладіть м’ясо в сковороду поверх цибулі, смажте разом 10-15 хвилин, потім додайте паприку і влийте воду.

Картопля очистіть і наріжте кубиками. Перець також наріжте кубиками. Додайте картоплю і перець до м’яса і при необхідності долийте воду.

Змішайте борошно з половиною яйця, замісіть тісто. Отщипывайте від тесту невеликі шматочки і катайте з них кружечки.

Коли картопля буде майже готовий, додати в гуляш нарізаний помідор і борошняні кульки. Як тільки борошняні кульки спливуть, додайте кмин, часник і дайте страві настоятися під кришкою 10 хвилин. Потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гуляш Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш зі свинини класичний Гуляш класичний