Хочете приготувати незвичайне і смачне блюдо для всієї родини? Відмінним варіантом стане приготування гуляшу з яловичої печінки з підливою. Рецепт максимально простий, всі інгредієнти доступні кожній господині, а страва в результаті виходить просто чудовим!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловича печінка – 600 гр.
- Вода – 100 мл
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сметана – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати гуляш з яловичої печінки з підливою, яловичу печінку необхідно очистити від плівок, порізати невеликими шматочками і залити молоком, залишити на 40 хвилин. Дана маніпуляція позбавить печінку від наявної гіркоти і зробить її більш ніжною.
Через деякий час витягаємо печінку з молока, викладаємо її в розігріту сковороду. Обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі протягом 5-7 хвилин, не забуваючи підсолити.
Після цього додаємо до вмісту сковороди підготовлені овочі – терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю. Тушкуємо все разом до м’якості овочів.
Змішуємо пшеничне борошно і воду. Вливаємо отриману суміш в сковороду. В результаті вийде густий соус.
Тепер саме час додати в підготовлюваний гуляш сметану. Приправляємо всі інгредієнти меленим перцем, при необхідності досолює. Після ретельного перемішування тушкуємо блюдо 5-7 хвилин під закритою кришкою.
Гуляш з яловичої печінки готовий!
Приємного вам апетиту!
Гуляш Гуляш без томатної пасти Гуляш з яловичини Гуляш з яловичини з підливою Гуляш з яловичини з цибулею та морквою на сковороді Гуляш класичний