Дуже густе і смачне абрикосове повидло легко приготувати вдома на своїй плиті. Це апетитне ласощі чудово поєднується з млинцями та будь-якими видами випічки в якості начинки. Обов’язково дотримуйтесь кроків рецепту і у вас вийде ідеальна варення, апетитне і густе.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Вода – 200 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати густе повидло з абрикосів. Всі інгредієнти для повидла підготуйте і викладіть на стіл.
Абрикоси переберіть, ретельно вимийте їх у проточній воді.
Видаліть кісточки з абрикосів плоди і розділіть на половинки.
Викладіть абрикоси в ємність для варіння варення, влийте трохи води.
Почніть варити варення на невеликому вогні до тих пір, поки абрикоси не стануть м’якими.
Коли плоди досить розм’якшаться, протріть їх через сито, щоб вийшла однорідна маса.
перетерте абрикосове пюре всипте цукровий пісок і перемішайте.
протягом п’яти хвилин кип’ятіть повидло на помірному вогні, перемішуючи його.
Зніміть з плити ємність з повидлом і остудіть його. Потім помістіть повидло на вогонь і уваривайте його до густини на невеликому вогні. Приблизно за п’ять хвилин до готовності всипте в повидло лимонну кислоту.
Готове повидло розлийте по стерильним баночках, акуратно скориставшись спеціальною воронкою.
Банки з повидлом ретельно укупоривайте стерильними кришками і потім залиште їх остигати.
В результаті ви отримаєте дуже густе повидло яскравого бурштинового кольору. Таке повидло буде ідеальним для змащування пирогів, тортів і млинців.
Приємного апетиту!
Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Джем з абрикосів Повидло з абрикосів на зиму