Роблячи заготовки на зиму без термообробки, ви зберегти всі корисні властивості і смак фруктів. Єдиний мінус, на це потрібно витратити велику кількість часу, але це того варто.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з абрикосів без варіння просто! Абрикоси вимити і залиште їх на деякий час, щоб стекла вода. Вийміть кісточки з фруктів.

Абрикоси розімніть товкачиком до утворення однорідного пюре.

Додайте половину цукру до абрикосовому пюре, розмішайте і зніміть його на годину в холодильник.

Дістаньте пюре з холодильника, додайте другу частину цукру, розмішайте і знову поставте в холодильник. Так зробіть ще 6-7 разів, добре вимішуйте пюре, тому що в цьому полягає головний секрет джему, так цукор краще з’єднається з фруктами.


Після того, як джем придбає однорідну напівпрозору консистенцію перекладіть його в чисту суху банку і щільно закрийте кришкою. Джем зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми