Щоб приготувати смачне і ніжне повидло з вишні, необхідно вибирати тільки самі спілі й соковиті плоди. З такого сорти вишень простіше видалити кісточки, і процес варіння повидла займе менше часу.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати густе повидло з вишні без кісточок на зиму просто! Коли вишня обсохне, дістаємо з ягід кісточки. Це можна зробити за допомогою спеціальних пристроїв або вручну. При витяганні кісточок сік виділяється бризками, тому варто підходити до процесу обережно. Кісточки не викидаємо. Викладаємо їх на марлю, складену в декілька шарів. Зав’язуємо кінці марлі так, щоб вийшов мішечок.
Перекладаємо вишневу м’якоть у велику ємність – каструлю або таз. Засипаємо ягоди необхідною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, щоб вишня пустила сік і цукор злегка розчинився в ньому.
Через деякий час таз або каструлю з вишнею ставимо на плиту. Доводимо її до кипіння і продовжуємо варити. На поверхні маси буде з’являтися біла піна, яку треба знімати дерев’яною ложкою або шумівкою. Беремо мішечок з марлі з кісточками і опускаємо його в солодку вишневу суміш.
Варимо вишню 5 хвилин. Накриваємо її марлею і даємо охолонути в умовах кімнатної температури кілька годин. Повторюємо процедуру ще раз. Коли повидло охолоне, виймаємо мішечок з кісточками і відкладаємо в сторону. Подрібнюємо вишневу масу блендером.
Знову ставимо таз або каструлю на плиту. Коли маса закипить, варимо її до потрібної густоти. Слід постійно перемішувати повидло, щоб не пригоріло.
У процесі варіння готуємо необхідну кількість банок та кришок для стерилізації. Ретельно оглядаючи їх, очищаємо і промиваємо проточною водою. Стерилізуємо тару в духовці. Кришки обдаємо окропом.
Викладаємо гаряче повидло в ємності. Закатуємо залізними кришками. Коли повидло охолоне в умовах кімнатної температури, зберігаємо загортання в сухому, прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Вишня на зиму Повидло Повидло з вишні