Якщо ви є затятим шанувальником хачапурі, у вас є два варіанти поласувати улюбленою стравою: купити в пунктах громадського харчування, або приготувати його самостійно. І краще всього віддати перевагу другому варіанту. Якщо слідувати рецептом, який представлений вашій увазі, на це у вас піде всього лише шістдесят хвилин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 0.5 л.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Осетинський Сир – 0.5 кг
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хачапурі без дріжджів. Для початку займемося приготуванням тіста. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, борошно, соду, гашену оцтом, сіль. Все ретельно перемішуємо і розкачуємо тісто. У нас повинна вийти велика коржик, яку необхідно змастити маргарином.
З розкатаної коржі необхідно сформувати рулет і відправити його на годину в холодильник.
Приступаємо до приготування начинки. Сир натираємо на тертці і з’єднуємо з сирим курячим яйцем.
Наступний крок – після години поділяємо тісто на невеликі шматочки розміром з кулак, розкачуємо його і в центрі викладаємо натертий сир з яйцем.
Тісто з начинкою необхідно скласти конвертиком.
Такі конвертики слід обсмажувати з обох сторін на розігрітій сковорідці з олією до утворення золотистої скоринки.
Хачапурі Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі по-имеретински