Якщо ви є затятим шанувальником хачапурі, у вас є два варіанти поласувати улюбленою стравою: купити в пунктах громадського харчування, або приготувати його самостійно. І краще всього віддати перевагу другому варіанту. Якщо слідувати рецептом, який представлений вашій увазі, на це у вас піде всього лише шістдесят хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 0.5 л.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Осетинський Сир – 0.5 кг
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати хачапурі без дріжджів. Для початку займемося приготуванням тіста. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, борошно, соду, гашену оцтом, сіль. Все ретельно перемішуємо і розкачуємо тісто. У нас повинна вийти велика коржик, яку необхідно змастити маргарином.

З розкатаної коржі необхідно сформувати рулет і відправити його на годину в холодильник.

Приступаємо до приготування начинки. Сир натираємо на тертці і з’єднуємо з сирим курячим яйцем.

Наступний крок – після години поділяємо тісто на невеликі шматочки розміром з кулак, розкачуємо його і в центрі викладаємо натертий сир з яйцем.

Тісто з начинкою необхідно скласти конвертиком.

Такі конвертики слід обсмажувати з обох сторін на розігрітій сковорідці з олією до утворення золотистої скоринки.

Хачапурі Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі по-имеретински