Такі псевдо-хачапурі в мікрохвильовці ідеальні в якості сніданку: гарячі, соковиті, з ніжною тягнеться начинкою, вони збуджують апетит і насичують надовго. Часу для приготування багато не потрібно. Головна умова – наявність піти і сиру з сиром. За лічені хвилини з цих простих продуктів можна приготувати смачну ситну випічку, яка нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Піта – 4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування хачапурі в мікрохвильовці відразу готуємо піту. Для цього її потрібно надрізати по краю і розкрити. В отриманий «кишеню» будемо укладати начинку. Розріз не варто робити занадто великим, щоб начинка не випала в сирому вигляді і не вилилася при приготуванні.

Сир викладаємо в миску і трохи розтираємо ложкою. Важливо відзначити, що найкраще для таких хачапурі підходить жирний розсипчастий сир. Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо до сиру. Перемішуємо компоненти до однорідності. При бажанні можна додатково посолити суміш, але не забуваємо, що сир і так солоний.

Приготовлену начинку розкладаємо по питам, розділяючи загальну кількість начинки на чотири рівні частини. Розм’якшеним вершковим маслом (2 ст. л.) змащуємо піти зі всіх сторін, кладемо на плоске блюдо і ставимо в мікрохвильовку. На максимально потужності готуємо 1,5 – 2 хвилини. Часу для приготування може знадобитися трохи більше або менше, залежно від потужності мікрохвильовки. У готових хачапурі начинка повинна повністю розплавитися. Гарячі хачапурі дістаємо з мікрохвильовки і повторно змащуємо вершковим маслом з усіх боків. Подаємо до столу відразу після приготування, поки вони гарячі і соковиті.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі по-имеретински