Хачапурі, як страву, має достатню кількість різновидів. Я хочу запропонувати рецепт ароматних хачапурі «човник з яйцем». Текстура тіста виходить легкою і повітряної, а начинка з декількох видів сиру чудово доповнює блюдо і робить його збалансованим смаком і цілісним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир Сулугуні – 450 гр.
  • Сир бринза – 200 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі човники з яйцем. Підготуйте необхідні інгредієнти для човники з яйцем.

Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовці. Додайте необхідну кількість солі і цукрового піску. Потім всипте сухі дріжджі. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Потім в отриману масу розділіть 1 куряче яйце. Ретельно перемішайте. У кілька прийомів введіть попередньо просіяне через сито борошно пшеничне.

Добре вимісити тісто руками, при необхідності потроху додаючи борошно. Отримане тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40-50 хвилин.

тісто трохи обімніть. Оберніть харчовою плівкою або накрийте кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі ще на 20-30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Сир двох видів, «Сулугуні» і «Бринза», натріть на крупній тертці і з’єднати в одній ємності, добре перемішайте.

Тісто розділіть на шість рівних частин. Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту або круглу форму. У центрі розкатаного тіста рівномірно розподілити сирну начинку.

Краї тіста з обох сторін скатайте до центру.

Добре з’єднайте кінці заготовок.

Надайте тесту форму човники. Таким чином вчините з усіма заготовками.

Човники викладіть на деко на невеликій відстані один від одного, застелений пекарської папером. Випікайте хачапурі приблизно 20 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів. Потім обережно вийміть хачапурі, трохи притисніть сирну начинку з допомогою виделки і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце.

Помістіть хачапурі в духовку ще на 5 хвилин. Готові човники з яйцем подавайте на стіл гарячими, в кожну човник викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-аджарськи Хачапурі човник