Пишні коржі з начинкою з сиру, або хачапурі, готують в духовці. Для отримання золотистої скоринки тісто змазують збитим яйцем. Є хачапурі краще теплими, поки начинка залишається м’якою і тягучою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 130 мл.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Вода – 70 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі на дріжджовому тісті. Молоко розбавити водою, цю суміш підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі. Додайте цукор, столову ложку борошна і дріжджі, перемішайте, залиште опару на 15-25 хвилин.
До опарі додайте 2 яйця і розтоплене вершкове масло, розмішайте до однорідності.
Потім всипте просіяне борошно і сіль, замісити тісто. Накрийте миску з тестом чистим рушником і залиште на 1,5 години. За цей час тісто має добре піднятися.
Сир натріть на крупній тертці.
Тісто перемніть руками, розділіть на 4-6 рівних частин. Кожен шматок розкачайте або розімніть руками в тонкий коржик. На коржі покладіть тертий сир, загорніть начинку в тісто, стягнувши краю до центру.
Переверніть заготовку швом вниз і розкотіть його в коржик, робіть це дуже акуратно, щоб начинка не проступила назовні.
Деко застеліть пергаментом, змастіть його маслом. Хачапурі розкладіть на деку, змастіть їх поверхню збитим яйцем і посипте тертим сиром.
Запікайте хачапурі при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яного кольору. Гарячі хачапурі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-мегрельські