Пишні коржі з начинкою з сиру, або хачапурі, готують в духовці. Для отримання золотистої скоринки тісто змазують збитим яйцем. Є хачапурі краще теплими, поки начинка залишається м’якою і тягучою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Вода – 70 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі на дріжджовому тісті. Молоко розбавити водою, цю суміш підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі. Додайте цукор, столову ложку борошна і дріжджі, перемішайте, залиште опару на 15-25 хвилин.

До опарі додайте 2 яйця і розтоплене вершкове масло, розмішайте до однорідності.

Потім всипте просіяне борошно і сіль, замісити тісто. Накрийте миску з тестом чистим рушником і залиште на 1,5 години. За цей час тісто має добре піднятися.

Сир натріть на крупній тертці.


Тісто перемніть руками, розділіть на 4-6 рівних частин. Кожен шматок розкачайте або розімніть руками в тонкий коржик. На коржі покладіть тертий сир, загорніть начинку в тісто, стягнувши краю до центру.

Переверніть заготовку швом вниз і розкотіть його в коржик, робіть це дуже акуратно, щоб начинка не проступила назовні.

Деко застеліть пергаментом, змастіть його маслом. Хачапурі розкладіть на деку, змастіть їх поверхню збитим яйцем і посипте тертим сиром.

Запікайте хачапурі при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яного кольору. Гарячі хачапурі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі по-мегрельські