Ситне грузинське блюдо не складе праці в приготуванні. Хачапурі на молоці можна подати в якості закуски до сімейного обіду. Смачний сирний пиріг обов’язково порадує ваших домашніх.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Тмин – 2 щіпки
  • Зелень – 2 щіпки
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати хачапурі на молоці. Підготуємо інгредієнти. Сир натираємо на середню терку.

Сир змішуємо з борошном.

В окремій ємності розбиваємо яйце і вливаємо тепле молоко.

Додаємо дрібку солі. Збиваємо блендером або міксером.

Підготуємо всі необхідні спеції: кмин, сушена зелень.

Сухі спеції додаємо до масі з сиру і борошна. Перемішуємо.

Вливаємо суміш з молока і яйця.

Перемішуємо ложкою до однорідності. При необхідності можна збільшувати кількість деяких інгредієнтів.

Готове тісто має вийти як на оладки.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом.

Вливаємо тісто. Ложкою рівномірно його розподіляємо по поверхні.

Смажимо на невеликому вогні. Якщо коржик буде занадто підніматися в середині, то її можна злегка проколоти.

Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Перевертаємо блюдо акуратно, щоб не розламати.

Викладаємо хачапурі на тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі Ледачі хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі на сковороді