Ситне грузинське блюдо не складе праці в приготуванні. Хачапурі на молоці можна подати в якості закуски до сімейного обіду. Смачний сирний пиріг обов’язково порадує ваших домашніх.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Тмин – 2 щіпки
- Зелень – 2 щіпки
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати хачапурі на молоці. Підготуємо інгредієнти. Сир натираємо на середню терку.
Сир змішуємо з борошном.
В окремій ємності розбиваємо яйце і вливаємо тепле молоко.
Додаємо дрібку солі. Збиваємо блендером або міксером.
Підготуємо всі необхідні спеції: кмин, сушена зелень.
Сухі спеції додаємо до масі з сиру і борошна. Перемішуємо.
Вливаємо суміш з молока і яйця.
Перемішуємо ложкою до однорідності. При необхідності можна збільшувати кількість деяких інгредієнтів.
Готове тісто має вийти як на оладки.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом.
Вливаємо тісто. Ложкою рівномірно його розподіляємо по поверхні.
Смажимо на невеликому вогні. Якщо коржик буде занадто підніматися в середині, то її можна злегка проколоти.
Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Перевертаємо блюдо акуратно, щоб не розламати.
Викладаємо хачапурі на тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Ледачі хачапурі Ледачі хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі на сковороді