Для того, щоб побалувати себе східними делікатесами, зовсім не обов’язково залишати межі своєї квартири. Представлений вашій увазі рецепт є яскравим тому підтвердженням. Хачапурі з сиром стане справжній бомбою для вас і ваших гостей, головне – використовувати у процесі приготування свіжі та якісні продукти, а також чітко слідувати нашим рекомендаціям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 0.66 ст.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хачапурі без яєць? В окрему ємність необхідно висипати просіяне борошно.


Розтоплений маргарин відправляємо в тарілку з борошном. Отриману масу ретельно перемішуємо.

В окремій невеликій мисці з’єднуємо воду, сіль і цукор. Все розмішуємо до повного розчинення цукру і солі.

Акуратно вводимо отриману суміш в тарілку з борошном і маргарином. Відправляємо тісто на пару годин в холодильник.


після вказаного часу дістаємо тісто і розгортаємо його. Розкатаний пласт повинен бути достатньо тонким. Пласт нарізаємо на рівні частини прямокутної форми.

На середній тертці натираємо сир і посипаємо їм шматочки тесту.

Защипуємо краї тіста, формуючи конвертики. Викладаємо конвертики на змащене олією деко і ставимо випікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.

Страва готова. Хачапурі з сиром подаються до столу гарячими.

Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі по-имеретински