Хачапурі по-аджарськи являє собою тонко розкатане дріжджове тісто, оформлене у вигляді «човники», яка заповнена великою кількістю сиру. Незадовго до готовності тіста в нього розбивається яйце, яке запікається так, що білок запікається, а жовток залишається рідким.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Масло соняшникове – 12 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир Сулугуні – 250 гр.
  • Сир Фета або Сир Адигейський – 250 гр.
  • Яйце – 4 – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування рецепту цього хачапурі по-аджарськи. Розбавте молоко водою і прогрійте цю масу трохи сильніше, ніж кімнатна температура. Всипте цукор, дріжджі, перемішайте, залиште на 10 хвилин.

Далі додайте соняшникову олію, сіль і яйце, перемішайте.

Поступово введіть просіяне борошно, замісіть тісто.

Тісто повинне вийти еластичним. Коли тісто перестане липнути до рук, перекладіть його в миску, накрийте рушником і залиште в теплі на 1год. Через час знову пам’ятайте тісто і залиште ще на 30 хвилин.

Адигейський сир сулугуні натріть на тертці. Додайте до сиру розтоплене вершкове масло, перемішайте.

Тісто розділіть на 4-5 рівних частин, розкачайте з них тонкі пласти овальної форми.

По краю довгих країв викладіть частину сирної начинки.

Від країв загорніть сирну начинку в тісто, щоб з двох сторін у вас вийшли трубочки.

Скріпіть краю трубочок з обох сторін. Виїмку між трубочками наповніть сирною начинкою.

Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки хачапурі. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте деко в духовку і готуйте хачапурі 15-25 хвилин.

Через час дістаньте деко з хачапурі, в кожну «човник» на сирну начинку розбийте по яйцю. Поставте деко назад в духовку на 2-4 хвилини, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким.

Хачапурі по-аджарськи подавайте гарячими. Їдять їх руками, відламуючи шматочки тіста і вмочуючи їх у яєчно-сирну начинку.

Приємного апетиту!

Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні