Рекомендую приготувати швидкі хачапурі на сковороді. Тісто для страви готується на кефірі і не вимагає багато часу. Ароматні коржі подають до чаю або до основних страв з м’яса.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 250 мл
- Сир – 300 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі на сковороді на кефірі. Підготуйте необхідні продукти для хачапурі.
В глибоку ємність вилийте кефір, додайте харчову соду, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте. Кислота кефіру погасить харчову соду, маса збільшиться.
70 грамів вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Розтоплене масло додайте в кефірну масу.
Потім просіяти пшеничне борошно. Ретельно перемішайте.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Тісто зберіть в кому і викладіть на поверхню столу, ретельно вимісіть тісто.
Тісто розділіть на чотири частини. Кожну частину розкачати в коло, в центр покладіть начинку з натертого сиру.
Кінці тіста з’єднайте в центрі і добре зліпіть.
Переверніть слепленной стороною вниз і розкачайте з допомогою качалки в коло.
На розігріту сковороду акуратно викладіть хачапурі, обсмажте на середньому вогні близько 5 хвилин, накривши кришкою.
З допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин під кришкою.
Хачапурі викладіть на тарілку і змажте шматочком вершкового масла.
Таким чином, посмажте всі хачапурі, наріжте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі по-имеретински