За традицією грузинські коржі хачапурі робляться з дріжджового тіста, замішаного на основі кисломолочного напою мацоні, який дуже нагадує нашу кисле молоко, а в якості начинки тут використовується прісний або гострий сир або сир. Однак ніщо ж не заважає трохи відійти від традицій і спекти хачапурі з м’ясною начинкою, щоб блюдо вийшло ще більш ситним та смачним!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче (100 мл для опари) – 350 мл
  • Яєчний жовток для змазування
  • Масло – для змазування
  • Для начинки: –
  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт хачапурі з м’ясом гранично простий! Нагрійте половину склянки молока, додайте туди сухі дріжджі, чайну ложку борошна і стільки ж цукру. Потім в тепле місце поставте опару, накривши кришкою, щоб дріжджі забродили і піднялися. Коли опара добре підніметься, всипте борошно в миску, зробіть у ній поглиблення, вилийте опару і рослинне масло, підсолити і все добре перемішайте.

Додавайте молоко в кілька етапів, замішуючи еластичне і податливе тісто для хачапурі.

скачайте тісто В кулю, накрийте, нехай вона постоїть в теплому місці на годину і підійде.

Для начинки дрібно наріжте цибулю, обсмажте його до рум’яного кольору. Потім заздалегідь відварене і остигле м’ясо подрібнити на м’ясорубці, додати до цибулі, всипте хмелі-сунелі. Можна долити і трішки бульйону, щоб зробити начинку більш м’якою. Підсолити її за смаком. Можна використовувати і обсмажений сирий фарш замість відвареного м’яса.

Обімніть тісто, а коли воно добре підійде, розділіть на 6-7 частин. Потім кожну частину тіста розкачайте в невелику коржик, в центр викладіть по пару ложок начинки, краї коржів защипайте. Знову розкачайте трохи коржі.

На деко, вистелений папером для випічки, коржі викладіть швами вниз, зробіть в кожній невеликий отвір, змастіть хачапурі яєчним жовтком. Нехай коржі до готовності печуться при 180-200 градусах в духовці, що займе близько 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Порада: хачапурі з м’ясом можна робити не тільки з домашнього дріжджового тіста, але і з готового покупного дріжджового або листкового тіста.

Хачапурі Хачапурі з м'ясом Хачапурі по-имеретински