Хачапурі – дуже ароматне і смачне блюдо грузинської кухні. Рекомендую приготувати швидкий і легкий у приготуванні рецепт хачапурі на сковороді. Гарячий хачапурі буде відмінним варіантом для сніданку або швидкого перекусу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сир – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі на сковороді? Глибоку сковороду поставте розігріватися на середній вогонь. Тим часом приготуйте тісто. У глибоку ємність вилийте кефір, додайте харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте. Кислота кефіру погасить харчову соду, маса збільшиться.
Додайте сир.
Розбийте курячі яйця і за допомогою виделки добре перемішайте отриману масу
Зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем. Перемістіть в миску з тестом.
Потім просіяти пшеничне борошно. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.
На розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Готове тісто акуратно перемістіть і рівномірно розподіліть по всій сковороді. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте близько 5 хвилин.
Потім за допомогою тарілки переверніть на іншу сторону і готуйте ще 3 хвилини під кришкою.
Твердий сир натріть на крупній тертці, відкрийте кришку і посипте хачапурі. Закрийте кришку і готуйте, поки не розплавиться сир.
Готовий хачапурі перемістіть на блюдо, розрізати на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі по-имеретински