Хачапурі – дуже ароматне і смачне блюдо грузинської кухні. Рекомендую приготувати швидкий і легкий у приготуванні рецепт хачапурі на сковороді. Гарячий хачапурі буде відмінним варіантом для сніданку або швидкого перекусу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування хачапурі на сковороді? Глибоку сковороду поставте розігріватися на середній вогонь. Тим часом приготуйте тісто. У глибоку ємність вилийте кефір, додайте харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте. Кислота кефіру погасить харчову соду, маса збільшиться.

Додайте сир.

Розбийте курячі яйця і за допомогою виделки добре перемішайте отриману масу

Зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем. Перемістіть в миску з тестом.

Потім просіяти пшеничне борошно. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

На розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Готове тісто акуратно перемістіть і рівномірно розподіліть по всій сковороді. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте близько 5 хвилин.

Потім за допомогою тарілки переверніть на іншу сторону і готуйте ще 3 хвилини під кришкою.

Твердий сир натріть на крупній тертці, відкрийте кришку і посипте хачапурі. Закрийте кришку і готуйте, поки не розплавиться сир.

Готовий хачапурі перемістіть на блюдо, розрізати на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді Хачапурі по-имеретински