Тонкі коржі вважаються вершиною кулінарного мистецтва. Тісто з мацоні м’яке і еластичне, добре розкочується і пропікається. Такі хачапурі з апетитною скоринкою і сирною начинкою розлетяться з вашого столу, не встигнете озирнутися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Мацоні – 200 – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 10 гр.
  • Сода харчова – 8 гр.
  • Сіль – 12 гр.
  • Сир Адигейський або Сир бринза – 270 гр.
  • Сир Сулугуні – 270 гр.
  • Масло соняшникове – 0.5 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування хачапурі на мацоні. Борошно просіяти в глибоку чашу, додайте мацоні і розмішайте. Всипте цукор і сіль, розбийте одне яйце і засипте соду. Ретельно все перемішайте, замісіть тісто і відставте в сторону на 5 хвилин.

Сир натріть на крупній тертці, складіть в окрему миску і збийте друге яйце. Змішайте сирну масу.

Відірвіть грудку тіста і розкачати у вигляді коржа. Викладіть в середину начинку і зберіть краю. Відріжте зайве тісто і переверніть. Відкладіть кулька в сторону на 3 хвилини. Розкачайте корж від середини до краях, надаючи йому форму млинця.

Укладайте хачапурі на гарячу сковороду з невеликою кількістю олії і смажте на малому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з бринзою Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі по-имеретински