Хочу запропонувати простий і дуже смачний рецепт хачапурі по-аджарськи з сиром. Блюдо виходить ситним і ароматним. Відмінний варіант для сніданку або чаювання. Соковита, ніжна начинка чудово поєднується з повітряним легким тестом. Такі хачапурі можна приготувати з готового тіста.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сметана – 50 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Майонез – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати хачапурі по-аджарськи з сиром? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.

В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок.

Ретельно перемішайте. Питну воду злегка підігрійте і влийте в миску, додайте сметану і рослинне масло.

Добре перемішайте.

Отримане тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1-1,5 години.

Тим часом приготуйте начинку. Сир викладіть в глибоку миску і розімніть вилкою. Плавлений сирок очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці. Викладіть до сиру і додайте необхідну кількість майонезу.

Ретельно перемішати начинку.

обімніть тісто і розділіть на шість рівних частин.

Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.

По краях розкатаного тіста викладіть трохи начинки.

Краю скатайте до центру. Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники. Човники викладіть на деко, змащене невеликою кількістю рослинного масла. В човники викладіть начинку. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 25-30 хвилин.

Після закінчення часу, вийміть хачапурі, трохи притисніть начинку столовою ложкою і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5-7 хвилин.

Готові хачапурі вийміть з духовки, бортики змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Подавайте хачапурі по-аджарськи на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і яйцем