Хочу запропонувати простий і дуже смачний рецепт хачапурі по-аджарськи з сиром. Блюдо виходить ситним і ароматним. Відмінний варіант для сніданку або чаювання. Соковита, ніжна начинка чудово поєднується з повітряним легким тестом. Такі хачапурі можна приготувати з готового тіста.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сметана – 50 гр.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир плавлений – 2 шт.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Майонез – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати хачапурі по-аджарськи з сиром? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста.
В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок.
Ретельно перемішайте. Питну воду злегка підігрійте і влийте в миску, додайте сметану і рослинне масло.
Добре перемішайте.
Отримане тісто скачайте в кулю і помістіть в ємність, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла. Оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 1-1,5 години.
Тим часом приготуйте начинку. Сир викладіть в глибоку миску і розімніть вилкою. Плавлений сирок очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці. Викладіть до сиру і додайте необхідну кількість майонезу.
Ретельно перемішати начинку.
обімніть тісто і розділіть на шість рівних частин.
Кожну частину розкачайте качалкою, надаючи довгасту форму.
По краях розкатаного тіста викладіть трохи начинки.
Краю скатайте до центру. Добре заліпіть кінці і надайте тесту форму човники. Човники викладіть на деко, змащене невеликою кількістю рослинного масла. В човники викладіть начинку. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте хачапурі приблизно 25-30 хвилин.
Після закінчення часу, вийміть хачапурі, трохи притисніть начинку столовою ложкою і зробіть в центрі поглиблення. Акуратно вбийте в кожну човник куряче яйце. Помістіть хачапурі в духовку ще на 5-7 хвилин.
Готові хачапурі вийміть з духовки, бортики змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
Подавайте хачапурі по-аджарськи на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і яйцем