Хачапурі по-гурійськи – одна з традиційних різновидів хачапурі. Це грузинська випічка у вигляді півмісяця готується з додаванням яйця. Хачапурі по-гурійськи стане прикрасою будь-якого столу і порадує гостей і домочадців ніжністю, сирної соковитістю і тягучістю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати хачапурі по-гурійськи? Борошно просіваємо, висипаємо її в глибоку миску, зробити ямку в борошні. Туди влити в борошно молоко і розбити 2 яйця. Додати також розтоплене вершкове масло, сіль і цукор. Замішати тісто. Готове тісто залишаємо підходити на півгодини.

Сир сулугуні натираємо на крупній тертці.

3 яйця варимо до готовності, охолодити, також натираємо на тертці.

З’єднуємо сир і яйця.

Тісто розділяємо на 2-3 частини, розкачуємо кожну частину в овал товщиною близько 1 сантиметра.

На одну половину овалу викладаємо сирну начинку. Другою половиною тіста накриваємо начинку, скріплюємо, надаємо тесту форму півмісяця.

Деко змащуємо рослинним маслам, викладаємо туди підготовлені хачапурі. Зверху змащуємо кожен хачапурі яйцем для одержання рум’яної скоринки.

Випікаємо при температурі 180 градусів півгодини.

Готове хачапурі по-гурійськи дістаємо з духовки, зверху промазуємо вершковим маслом. Подавати нашу рум’яну випічку до столу. Смачно – пальчики оближеш!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і зеленью Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні