Хачапурі – це дуже смачне і просте у приготуванні блюдо грузинської кухні. Готується воно з тесту на кефірі з додаванням сирної начинки. Тісто виходить ніжним і повітряним, а сирна начинка, що складається з сирів різного виду, доповнює його своїм вершковим солонуватим смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сир Сулугуні – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати хачапурі в духовці? У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо одне яйце, сіль, соду і цукор. Все добре вимішуємо до однорідного стану.
В окрему миску просіваємо борошно, після цього в кілька етапів вводимо борошно в кефірно-яєчну масу. Добре вимішуємо інгредієнти, щоб не було грудочок.
тісто формуємо кулю і щільно обмотуємо харчовою плівкою. Кладемо тісто в холодильник на 50-60 хвилин.
Тесту необхідно трохи відлежатися. За цей час приготуємо начинку: напівтвердий сир сулугуні натираємо на крупній тертці.
Дістаємо тісто з холодильника, поділяємо його на чотири рівні частини. Присипаємо місце для розкачування тіста борошном і розкачуємо кожен шматочок тіста в круглий коржик завтовшки не більше 5 мм
У центр кожного коржика викладаємо сир, потім збираємо в центрі краю коржі і защипуємо.
Перевертаємо коржі защипнутым швом вниз і розгортаємо їх ще раз.
Викладаємо коржі на деко, змащене рослинним маслом, наколюємо коржі в центрі виделкою, щоб тісто не вздувалось, і змащуємо збитим яйцем. Ставимо хачапурі випікатися в духовку при 200 градусах на 30 хвилин.
Готові хачапурі дістаємо з духовки на блюдо і теплими подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі з сулугуні Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі з сиром в духовці