Хочу порекомендувати вам рецепт хачапурі з сиром і зеленню. Для цієї страви можете використовувати будь-який сир, а також свою улюблену зелень. Певної кількості зелені немає, орієнтуйтеся на власний смак і уподобання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 900 гр.
  • Йогурт – 600 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сир – 300 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Рецепт приготування хачапурі з сиром і зеленню гранично простий! У глибоку ємність вилийте натуральний йогурт, сметану, додайте харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте. Кислота погасить харчову соду, маса збільшиться. Потім просіяти пшеничне борошно. Скачайте тісто в кулю. Зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем.

М’який сир розімніть вилкою, додайте куряче яйце, розм’якшене вершкове масло і подрібнену зелень. Перемішайте. Тісто розділіть на 4 частини і кожну розкачати в круг. У центр покладіть начинку.

Кінці тіста зберіть в середині і защепіть.

Переверніть защепленной стороною вниз і акуратно розкачайте качалкою в коло. Глибоку сковороду поставте розігріватися на середній вогонь. Акуратно викладіть тісто на розігріту сковороду.

Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте близько 5 хвилин. Потім за допомогою тарілки переверніть на іншу сторону і готуйте ще 3 хвилини без кришки. Готовий хачапурі перемістіть на блюдо, змастіть вершковим маслом, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі на сковороді з сиром Хачапурі по-имеретински